Veliki karate uspjeh Bushida!

Karate prvenstvo ZagrebaU nedjelju 28.9.2008. u ŠD Peščenica održano je Prvenstvo Zagreba u katama za uzrast mlađih učenika do juniora. Ove godine je Bushido nastupio s većim brojem natjecatelja i postigao znatno veći uspjeh nego prošle godine kad je samo Juran Kralj osvojio brončanu medalju u kategoriji učenika.

DOWNLOAD REZULTATA
(excel dokument)

Slike sa natjecanja pogledajte u GALERIJI!

U kategoriji mlađih učenica (7, 8 i 9 godina starosti) nastupila je Lara Fritz i nažalost vrlo tijesno izgubila od starije natjecateljice, koja je na kraju osvojila 3. mjesto.
Ekipa malđih učenica (Lara Fritz, Mirela Kolak i Iris Vuić)
u finalu odradile su solidno Heian 1 katu, ali su suci dali prednost ekipi Omege iako su bile u pitanju nijanse u izvedbi, no ipak moraju biti zadovoljne i 2. mjestom, srebrne medalje.
U kategoriji mlađih učenika Davor Drempetić je tehnički odlično radio, ali je nakon prve pobjede u drugom krugu dobio za protivnika prvaka u toj kategoriji, pa je morao u repasaž, gdje je ponovo izvojevao pobjedu. U borbi za 3. mjesto izgubio je od starijeg i za glavu višljeg protivnika, pa se je morao zadovoljiti 5. mjestom.
Bruno Drempetić je napokon popravio ritam u izvođenju kata, te je odlično krenuo s dvije pobjede. U trećem kolu nailazi na nerazumijevanje sudaca i gubi nesretno sa 2:3. Njegov protivnik gubi polufinalnu borbu, te Bruno osatje bez repasaža.
Ivan Držanić je također startao pobjedom, a zatim gubi od finaliste, te ide u repasaž. Nažalost gubi u repasažu, pa ostaje bez medalje. U svakom slučaju možemo biti zadovoljni s njihovim pojedinačnim nastupima.
U ekipnom dijelu (Davor Drempetić, Bruno Drempetić i Ivan Držanić) odličnom izvedbom pobjeđuju ekipu Stenjevca, a nakon toga tijesno gube u finalu od Ronina, te osvajaju odlično 2. mjesto.

U kategoriji učenika (10 i 11. godina) Domagoj Drempetić i Marco Navarro Copa solidnom izvedbom gube od kvalitetnih protivnika u 1. kolu. Njihovi protivnici na kraju osvajaju 3. mjesta. U ekipnom dijelu (Domagoj Drempetić, Marco Navarro Copa i Bruno Drempetić) u prvoj izvedbi pobjeđuju ekipu Tempa i ulaze u finale. U finalu izvode majstorsku katu jion, a njihovi protivnici, Polet, neznaju majstorsku katu i time su diskvalificirani, tako da Bushido osvaja 1. mjesto - zlato!

U kadetima Juran Kralj u jakoj konkurenciji prolazi glatko dva kola i ulazi u finale gdje 1:4 gubi s katom unsu od Maria Mufića. Odlično i zasluženo 2. mjesto - srebro za Jurana. U kategoriji juniora Juran Kralj (iako je još kadet) gubi borbu u polufinalu i osvaja 3. mjesto.

Sveukupni dojam i rezultati (1 zlato, 3 srebra i 1 bronza) odišu optimizmom i bude nadu u još veće uspjehe Bushida u budućnosti.

Čestitamo svim natjecateljima Bushida na rezultatima i trudu koji su pokazali.

Slike sa natjecanja pogledajte u GALERIJI!

DOWNLOAD REZULTATA (excel dokument)

Bushido - Klub za pobjede!