Luciji bronca na Prvenstvu Hrvatske!

U subotu, 14.05.2011.g. u Gospiću je održano prvenstvo Hrvatske u katama za kadete, juniore i mlađe seniore. Nastupili su naši članovi Lucija Sili u kadetkinjama i Juran Kralj u juniorima i mlađim seniorima. Lucija je osvojila 3. mjesto, dok je Juran u juniorima izgubio u 3. kolu s tijesnih 2:3, te ostao bez medalje. Rezultatom možemo biti zadovoljni, ali uz malo više sreće moglo je biti i puno bolje.

U konkurenciji kadetkinja nastupilo je 34 natjecateljica, a jedino su dva para radila prvo kolo, a to je dopalo i našu Luciju. Prva 3 kola Lucija prolazi bez ikakvih problema, uvjerljivo pobjeđujući protivnice. U 4. kolu radi goju shiho sho katu i na jednom pokretu malo gubi ravnotežu i radi mali pomak. Gubitak ravnoteže se dosta strogo kažnjava i Lucija nažalost gubi meč od slabije protivnice. Protivnica ulazi u finale i vuče Luciju u repasaž. U repasažu Lucija uvjerljivo pobjeđuje dvije protivnice i osvaja 3. mjesto. Svojom kvalitetom Lucija je trebala biti u finalu. Ostvarila je 5 pobjeda, jednako kao i prvakinja i jedina je izvodila 6 kata.
Juran je u juniorima odlično odradio i pobjedio u prva dva kola. U 3. kolu bolje izvodi katu od protivnika, ali nezasluženo gubi 2:3, te ostaje bez medalje jer njegov protivnik gubi u slijedećem kolu.
U mlađim seniorima Juran ponovo gubi od istog protivnika iz nama nejasnog razloga.
Možemo pohvaliti Luciju i Jurana koji su dali svoj maksimum i samo nesretnim okolnostima nisu ostvarili još bolji rezultat.

 

    

 

   

 

Bushido - Klub za pobjede!