Juran vrlo dobar na PH borbe!

U nedjelju, 18.09.2011. u Rijeci održano je Prvenstvo Hrvatske za juniore u borbama. Po prvi put u borbama na državnom prvenstvu nastupio je Juran Kralj. U kategoriji -68 kg vrlo dobro se borio i umalo osvojio medalju, ali nedostatak iskustva učinio je svoje i morao se zadovoljiti 5. mjestom, što je jako dobar rezultat na državnom prvenstvu. U budućnosti od Jurana možemo očekivati i medalju u borbama.

 

 

 

 

 

 

U 1. kolu Juran je bio slobodan, jer se nije pojavio protivnik.
U 2. kolu Juran radi protiv natjecatelja iz Pule. Hrabro i angažirano ulazi u borbu i pobjeđuje visokim 5:0 rezultatom, a mogao je biti i veći rezultat.
U 3. kolu radi s favoritom kategorije (I. Blažičević) koji kasnije postaje prvak. Juran se dobro nosio s protivnikom, ali daleko iskusniji protivnik u naoko ravnopravnoj borbi pobjeđuje s 2:0.
U repasažu prava sportska drama. Protivnik iz KK Hercegovina, poveo je s 1:0. Juran radi hrabro i motivirano, te s udarcem nogom u glavu okreće susret u svoju korist 3:1, a zatim još jednim udarcem rukom u glavu vodi s 4:1. Nakon toga Juran prvo neoprezno izlazi iz borilišta i dobiva opomenu, a zatim još jednu opomenu zbog saginjanja glave i protivnik dobiva bod - 4:2 za Jurana. I onda 25 sekundi prije kraja borbe Juran izvodi jedan udarac rukom u tijelo i misli da će mu sudac dodijeliti bod, ali sudac nije prekinuo akciju, a protivnik izvodi udarac Juranu u glavu i dobiva 3 boda, te preokreće susret u svoju korist 5:4. Do kraja Juran pokušava stići rezultat, ali protivnik vješto parira i rezultat ostaje 4:5. Juran osvaja 5. mjesto.

Bushido - Klub za pobjede!