Bushido kup u najjačem izdanju!

I ove godine u organizaciji Karate kluba Bushido iz Zagreba (nedjelja, 17.03.2013.g. u ŠD Peščenica), Bushido karate kup prijateljstva oduševio je sve prisutne. Sudjelovalo je 29 klubova s preko 100 natjecatelja (uzrast do15 godina) iz Hrvatske i BiH. Nastupili su u 4 dobne kategorija u disciplini KATE, a najuspješniji je bio Karate klub Esseker iz Osijeka. Ove godine uvedena je još jedna nova kategorija – karate borbe,  Bushido Izazov (prošle godine uvedena je za mlađe kadete – 45 kg) i to za kadete -57 kg.

U pozivnoj kategoriji Bushido Izazov kadeti -57 kg nastupilo je 7 ponajboljih natjecatelja (zbog ozljede nije nastupio Ivan Lulić iz Bushida) iz Hrvatske i BiH: Kristian Brkić (Zamet, Rijeka), Vladimir Gašpar (Mladost, Ivanić Grad), Alen Hovan (Delta, Rijeka), Dino Vikić (Delnice), Stefan Ilić (Obilić, Kozarska Dubica), te domaćini Luka Kondić i Bruno Drempetić (Bushido, Zagreb). U prvom kolu L. Kondić pobijedio je D. Vikića, K. Brkić je pobijedio B. Drempetića, S. Ilić je pobijedio A. Hovana, dok je V. Gašpar bio slobodan. U drugom kolu V. Gašpar je pobijedio L. Kondića, a S. Ilić je pobijedio K. Brkića. U finalu je V. Gašpar pobijedio S. Ilića.

U pozivnoj kategoriji Bushido Izazov mlađi kadeti -45 kg nastupilo je 8 ponajboljih natjecatelja iz Hrvatske: David Bajde (Student, Zagreb), David Pavić (Susedgrad, Zagreb), Petar Rod (Koprivnica), Paul Karačić (Hrvatski dragovoljac, Zagreb), branitelj naslova Josip Skender (Varaždin), te domaćini Toni Tomić, Bruno Jelinić i Davor Drempetić (Bushido Zagreb). U prvom kolu P. Karačić je pobijedio T. Tomića, D. Pavić je pobijedio B. Jelinića, D. Drempetić je pobijedio P. Roda, D. Bajde je pobijedio J. Skendera. U drugom kolu D. Pavić je pobijedio P. Karačića, a D. Bajde je pobijedio D. Drempetića. U finalu je D. Pavić pobijedio D. Bajdu.

Veliki entuzijazam organizatora bio je vidljiv na svakom koraku i u svakom trenutku, tako da je Bushido karate kup prijateljstva zasluženo proglašen najljepšim karate turnirom u Hrvatskoj, pa i šire. Djeci je dana velika pažnja, pa možemo reći da je Bushido karate kup prijateljstva bio „oda dječje radosti“, jer su na ovom turniru djeca slavila karate, a karate je proslavio djecu.
Senzibilirajući se na sve veće nasilje u društvu, osobito među sve mlađim naraštajem koje je u zadnje vrijeme rezultiralo tragičnim slučajevima u Hrvatskoj, ovaj turnir je proveden pod sloganom “karateom protiv nasilja u društvu”. Uz to promoviran je zdrav način života – bavljenje sportom.

REZULTATI:

KATE:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UČENICI:

1. Patrik Kokić, Esseker
2. Toni Tomić, Bushido

3. Alen Rubčić, Vukovar 91`

3.
Luka Koščević, Kloštar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UČENICE:

1.Barbara Kokić, Esseker
2.Nika Vidović, Zagrebački karate savez
3.Anja Perković, Bushido
3. Mirna Matošević, Delta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MLAĐI KADETI:
1. Luka Bokarica, Zagrebački karate savez

2. Davor Drempetić, Bushido

3. Zdravko Grgić, Zagrebački karate savez
3. Davor Macura, Vukovar 91`

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MLAĐE KADETKINJE:

1.Karolina Zelić, Esseker
2.Magdalena Jurić, Bushido
3.Lucija Gečević, Samobor
3.Paula Varat, STK Daruvar

BORBE „Bushido Izazov“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MLAĐI KADETI

Pobjednik:

David Pavić, Susedgrad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KADETI

Pobjednik:

Vladimir Gašpar, Mladost Ivanić Grad

 

Bushido - Klub za pobjede!