Bushido kup oduševio sudionike!

I ove godine u organizaciji Karate kluba Bushido iz Zagreba (nedjelja 11.03.2012.g. u ŠD Peščenica), Bushido karate kup prijateljstva oduševio je sve prisutne. Sudjelovala su 32 kluba s preko 150 djece (uzrast 7-14 godina) iz Hrvatske, BiH i Austrije. Nastupili su u 6 dobnih kategorija u disciplini KATE, a najuspješniji je bio Karate klub Samobor. Ove godine uvedena je i jedna nova kategorija – karate borbe, pod nazivom Bushido Izazov.

U toj pozivnoj kategoriji nastupilo je 8 ponajboljih natjecatelja iz Hrvatske: Luka Dolčić (Velika Gorica), Frane Pejković (Jadran, Split), Josip Skender (Varaždin), Rod Petar i Anto Mijatović (oba iz Koprivnice), David Bajde (Student, Zagreb), te Luka Kondić i Bruno Drempetić (oba iz Bushida, Zagreb). Najuspješniji, nakon vrlo atraktivnih borbi u ovoj „samurajskoj disciplini“ bio je Josip Skender iz Varaždina koji je u finalu pobijedio Luku Dolčića iz Velike Gorice. U prvom kolu P. Rod je pobijedio D. Bajde, J. Skender je pobijedio B. Drempetića (tijesno s 3:4), L. Kondić je pobijedio A. Mijatovića, a L. Dolčić je pobijedio F. Pejkovića. U drugom kolu pobjede su izvojevali J. Skender nad P. Rodom, te L. Dolčić nad L. Kondićem (diskvalifikacija L. Kondića zbog prekršaja).
Veliki entuzijazam organizatora bio je vidljiv na svakom koraku i u svakom trenutku, tako da je Bushido karate kup prijateljstva zasluženo proglašen najljepšim karate turnirom u Hrvatskoj, pa i šire. Djeci je dana velika pažnja, pa možemo reći da je Bushido karate kup prijateljstva bio „oda dječje radosti“, jer su na ovom turniru djeca slavila karate, a karate je proslavio djecu.

Senzibilirajući se na sve veće nasilje u društvu, osobito među sve mlađim naraštajem koje je u zadnje vrijeme rezultiralo tragičnim slučajevima u Hrvatskoj, ovaj turnir je proveden pod sloganom “karateom protiv nasilja u društvu”. Uz to promoviran je zdrav način života – bavljenje sportom.

REZULTATI:

KATE:

MLAĐI UČENICI:

1. Dino Šimunec, Samobor
2. Filip Maroši, Slavonski Brod
3. Tonći Grubišić, Jadran, Split
3. Damjan Nenadić, Samobor

MLAĐE UČENICE:

1. Klara Plečković, Vukovar 91
2. Anja Perković, Zgb karate savez
3. Greta Mia Zorko, Zgb karate savez
3. Melany Šabanagić, Saniteks, Velika Kladuša

UČENICI:

1. Kruno Fadljević, Samobor
2. Alen Rubčić, Vukovar 91
3. Davor Macura, Vukovar 91
3. Ante Vidović, Sokol, Split

UČENICE:

1. Lucija Gečević, Samobor
2. Anja Sili, Bushido
3. Ema Nadarević, Saniteks, Velika Kladuša
3. Tea Kovačević, SKT Daruvar

MLAĐI KADETI:

1. Bruno Drempetić, Bushido
2. Luka Bokarica, Zgb karate savez
3. Berislav Ćosić, Slavonski Brod
3. Leon Ifko, Esseker, Osijek

MLAĐE KADETKINJE:

1. Magdalena Jurič, Zgb karate savez
2. Ivona Jovanović, Jadran, Split
3. Lucija Jelinić, Bushido

3. Melita Kovačić, Zgb karate savez

Bushido Izazov:

Pobjednik - Josip Skender, Varaždin

  

 

 

 

 

Bushido - Klub za pobjede!