Bushido karate VICEPRVACI Hrvatske!

Karate Prvenstvo HrvatskeNajmlađi članovi Karate kluba Bushido iznenadili su sve fantastičnim uspjehom na Prvenstvu Hrvatske u katama, održanom u Zagrebu 12.10.2008.g. u ŠD Peščenica. Mlađi učenici ekipno postali su viceprvaci Hrvatske osvojivši 2. mjesto, a mlađe učenice osvojile su odlično 3. mjesto. Iako smo očekivali dobar nastup, ovako dobar rezultat nije nitko očekivao.

Slike sa natjecanja pogledajte u GALERIJI!


Sve je počelo nastupom kadeta i juniora, gdje je u obje kategorije nastupio naš Juran Kralj, koji je sve bolji, ali do sad nije nastupao na prvenstvima Hrvatske. U kadetima je dobro počeo, pobjedom u 1. kolu nad vrlo dobrim natjecateljem iz Sl. Broda. U 2. kolu kad smo očekivali još jednu pobjedu jer je tehnički dobro odradio, iznenađujuća odluka sudaca i poraz Jurana 1:4 (utjeha da je za Jurana digao zastavicu sudac s najvišim kata zvanjem u Hrvatskoj - međunarodni kata sudac). Juranov protivnik gubi polufinale od prvaka u kategoriji, te Juran ostaje bez repasaža - 7/8. mjesto. U juniorima neshvatljiva administrativna greška suca koji umjesto najavljene kate enpi upisuje jion, te Juranu izglasavaju diskvalifikaciju zbog navodno krivo najavljene kate. Dokaza nemamo, pa se nismo niti mogli žaliti. Juranov protivnik poslije ispada, te Juran ostaje bez repasaža.
Napokon, nakon 5 i pol sati čekanja nastupaju mlađi učenici i mlađe učenice. Davor Drempetić ispada već u 1. kolu (po nama nezasluženo) i ostaje bez repasaža. Bruno Drempetić odlično radi i prolazi 2 kola. U 3. kolu tijesno gubi sa 1:2, a njegov protivnik gubi polufinale, tako nažalost Bruno ostaje bez repasaža - 7/8. mjesto. Sve to je bilo nadoknađeno u ekipnom dijelu kad ekipa u sastavu Bruno i Davor Drempetić i Ivan Držanić suvereno pobjeđuju ekipe Stenjevec i Vukovar 91, te ulaze u finale. U finalu rade 3. Heian katu koja im je malo slabija, a protivnici Slavonski Brod odlično odrađuju svoju katu, te nas zasluženo pobjeđuju. Dečki osvajanjem 2. mjesta postaju viceprvaci Hrvatske i ulaze u povijest.
Kod mlađih učenica Lara Fritz lijepo radi i glatko pobjeđuje u 1. kolu. U 2. kolu također dobro izvodi Heian 2. katu, ali protivnica za glavu viša i osjetno jača više dojmljuje suce i Lara gubi. Protivnica kasnije gubi i Lara ostaje bez repasaža. U ekipnom dijelu Lara Fritz, Iris Vuić i Mirela Kolak dobro izvode Heian 1. i kad smo ih već vidjeli u finalu, suci su drugačijeg mišljenja i morali smo se zadovoljiti 3. mjestom - broncom, koja je odličan uspjeh.
Koliko vrijedi rezultat naših sportaša govori podatak, da je svega 5 klubova iz Zagreba na ovom prvenstvu osvojilo medalje, a među njima Bushido zauzima 3. mjesto!

 Karate Prvenstvo Hrvatske

Slike sa natjecanja pogledajte u GALERIJI!

Bushido - Klub za pobjede!