36/2010. CRO Open 2010

Piše: Slobodan Pupovac, glavni trener

06-12.09.2010.

Nakon dugog toplog ljeta za većinu naših članova počeli su karate treninzi. Međutim za naše “udarne” natjecatelje to je bio tek nastavak treniga u našoj dvorani. Naime, cijelo ljeto su se održavali na školskom igralištu, a njih 12 je otišlo i na Zagrebački karate kamp (Selce, 21-28.08.2010.), gdje su “žestoko” trenirali. Naravno, da je takvo zalaganje preko ljeta rezultiralo odličnim nastupom na našem najvećem karate natjecanju u Hrvatskoj – CRO Openu (Otvoreno prvenstvo Hrvatske), Rijeka 12.09.2010.

Ponovo smo dobili prvaka CRO Opena – ovaj put je to bio Luka Kondić u borbama (prošle godine je to bio Bruno Drempetić u katama). Luka se iskazao svojom srčanošću, a uspio je pobijediti i prvaka Hrvatske u toj kategoriji (taj isti natjecatelj je kasnije u starijoj uzrasnoj kategoriji osvojio 1. mjesto). Bruno je dokazao da je najbolji u Hrvatskoj u svojoj kategoriji (učenici 10 i 11 godina) u katama osvojivši 2. mjesto (prvak je iz Austrije).

Dobar nastup u katama su imali i ostali: Iris Vuić, Anja Sili, Davor Drempetić, Ivan Lulić i Juran Kralj koji nisu ovaj put osvojili medalje, ali su svi izgubili od najboljih (finalista), te su imali repasažne borbe, te izgubili od trećeplasiranih. Naša muška kate ekipa osvojila je 1. mjesto u učenicima i 2. mjesto u mlađim kadetima. Dakle, ukupno 2 zlatne i 2 srebrne medalje što je Bushido na CRO Openu pozicioniralo na 13. mjesto od 150 klubova koji su sudjelovali, a od zagrebačkih klubova Bushido je zauzeo 3. mjesto.
Ali, da je nastupila Lucija Sili (naša viceprvakinja države), koja je nažalost u petak dobila virozu te nije bila u mogućnosti da nastupi, gotovo sigurno bi osvojila medalju, a uz nju bi nastupila i ekipa mlađih kadetkinja koja bi vjerojatno također osvojila medalju. S tim izmaklim medaljama Bushido bi bio najuspješniji zagrebački karate klub.

Možemo zaključiti da rezultati ne dolaze sami po sebi, već treba puno i ozbiljno trenirati pa će onda doći i plodovi rada – dobri sportski rezultati.

Bushido - Klub za pobjede!